Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers Download Pdf 2010, 2012, 2013

By | 17th February 2017




Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers Download Pdf 2010, 2012, 2013: Candidates who are preparing for the Rajasthan Police Constable Bharti 2017 for TSP and Non TSP area can download Rajasthan Police Constable Exam Previous Years Question Papers with solution Pdf in pdf format. Candidates can also check Rajasthan Police Constable Sample Paper Pdf and Rajasthan Police Constable Modal Paper pdf. We will also provide here Rajasthan Police Constable Previous Years Exam Papers solution pdf direct links on Allexam.co.in. More details are given below




Rajasthan Police Constable Exam Last Years Question Papers with solution pdf

Candidates you can download Rajasthan Police Constable Exam Papers with solution in pdf format by clicking on direct links provided on official website. We will also trying to updates here Rajasthan Police Constable Exam Previous years question papers of year 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 etc . More details are given below

Download Rajasthan Police Constable Bharti Previous Exam paper with Solution (2014, 2012, 2013, 2011, 2010, 2009)

Click here: Rajasthan Police TSP Area 742 Constable Bharti 2017 NEW Vacancies

Click Here: Rajasthan Police Constable Previous Year Paper PDF

Download Raj Police Constable 2010 2012 & 2013 Exam Solved Question Papers Pdf

Rajasthan Police Constable 2014 Exam Question Paper with Solution Pdf


Rajasthan Police Constable 2013 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2012 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2011 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2010 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2009 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2008 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2007 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2006 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2005 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2004 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2003 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable Modal Papers (GK, English, Reasoning, Geography, Maths)

We  here provide some General Knowledge modal Questions below 

1. ‘Lucknow Pact’ was signed between the Congress and the
Muslim League in the year?
(A)1913
(B) 1914
(C)1915
(D) 1916
Ans : D

2. Buddhist, Hindu and Jain rock- cut caves exist at?
(A)Ajanta
(B) Elephanta
(C)Ellora
(D) Nasik
Ans : C

3. Palk Strait makes maritime boundary between India and?
(A) Bangladesh
(B)Maldives
(C)Pakistan
(D) Sri Lanka
Ans : D

4. Trans-border trade through Nathu La is done between India
and—
(A) Bangladesh
(B) Bhutan
(C) China
(D) Nepal
Ans : C

5. Which one of the following is not a Siva temple?
(A) Kedarnath temple
(B) Jagannath temple
(C) Mahakaleswar temple
(D) Viswanath temple
Ans : B

6. Light from the Sun reaches Earth in about?
(A) 2 minutes
(B) 4 minutes
(C) 8 minutes
(D) 16 minutes
Ans : C

7. In which of the following crops,Uttar Pradesh is the largest
producer in the country?
(A) Barley
(B) Maize
(C) Potato
(D) Rice
Ans : C
8. The number of members nominated by the President to the Council of States is?
(A) 6
(B) 8
(C) 10
(D) 12
Ans : D
9. Light year is a unit of?
(A) Light
(B) Time
(C) Distance
(D) Intensity of light
Ans : C
10. The three primary colours are
(A) Violet, Black, Blue
(B) Yellow, Orange, Red
(C) Blue, Yellow, Red
(D) Blue, Green,Red
Ans : D

Important Asked Question in rajasthan Police Constable Written Exam

11. Akbar has been called the ‘First national King, mainly because he
(A) was a great administrator.
(B) established a new religion ‘Din -i-Ilahi
(C) provided an efficient government to the people.
(D) was highly tolerant and secular in his out look,
Ans: D
12. Sher Shah’s real name was
(A) Hemu
(B) Faizi
(C) Bahadur
(D) Farid
Ans: D

13. By conquering most parts of the Indian subcontinent and giving it one of the best systems of administration then known to the world, he perpetuated the name of his forebears and of the Mughal dynasty in the land, This statement aptly refers to
(A)Akbar
(B) Jehangir
(C) Shahjahan
(D) Aurangzeb
Ans: A

14. The ‘Misl’ of which Ranjit Singh was the leader, was
(A) Sukerchakia
(B) Ahluwalia
(C) Phulkia
(D) Ramgarhia
Ans: A
15. Aurangzeb attacked Bijapur and Golconda because
(A) Aurangzeb was an orthodox Sunni and the rulers of Bijapur and Golconda were Shia Muslims.
(B) of Aurangzeb’s policy of expansion and to consolidate his supremacy.
(C) Bijapur and Golconda were supporting Marathas.
(D) Rulers of Bijapur and Golconda were weak and as such it offered easy takeover.
Ans: B
16. If water tax is increased by 10% and the consumption of water is decreased by 10%, the difference in expenditure will be?
(A) 0%
(B) 1%
(C) 2%
(D) 5%
ANS : C

17.. A 100 m long train is going at a speed of 60 km/hr. It will cross a 140 m long railway bridge in—
(A) 36 sec
(B) 72 sec
(C) 144 sec
(D) 216 sec
ANS : C

Raj Police Constable GK Important Questions in Hindi

18. Which of the following statements about Mahatma Gandhi are true?
1. He received his early education in Rajkot.
2. He was married to Kasturba at the age of 13.
3. He studied law at the Inner Temple, London.
4. He was most influenced by Ruskin’s book ‘Unto the last’
Select the correct answer from the codes given below—
Codes:
(A) l and 2
(B) 1,2 and 3
(C) 1,3 and 4
(D) 1,2,3and 4
ANS : C

19. Liberhan Commission report relates to?
(A) Administrative reforms
(B) Demolition of Babri Mosque
(C) Godhra incident in Gujarat in 2002
(D) Tax reforms
Ans : B
20. Somdev Devbarman is associated with?
(A) Hockey
(B) Football
(C) Lawn Tennis
(D) Cricket
Ans : C
21. ‘Vande Matram’ song was much in news recently. It is related to?
(A) Arvind Chosh
(B) Bankim Chandra
(C) Rabindra Nath Tagore
(D) Sharat Chandra
Ans : B

22. Consider the following statements about Barack Obama—
1. Barrack Obama is the 44th President of America.
2. He is the second non-white President of Amaica.
3. He is of African origin.
Select the correct answer from
the codes given below:
Codes:
(A) 1 only
(B) 2 only
(C) 3only
(D) l and 3
Ans : D
23. Who among the following rulers are reported to have performed
Asvamedha sacrifice?
1. Pushyamitra
2. Pravarasena I
3. Pulakesin
4. Samudra Gupta
Indicate the correct answer from the codes given below:
Codes:
(A)l and 2 (B) 3 and 4
(C)l and 4 (D) 12,3 and 4
Ans : C

24. What was the amount of ‘Sardeshmukhi’ charged by
Shivaji?
(A) One-third
(B) One-fifth
(C) One-eighth
(D) One-tenth
Ans : D

Raj Police Constable 10539 Vacancy Important Study Material

25. Which of the following Union Territories have a State
assembly?
1. Chandigarh
2. Delhi
3. Pondicherry
4. Lakshdweep
Select the correct answer from
the Codes given below:
Codes:
(A)l and 2
(B) 2 and 3
(C) 1,2 and 3
(D) 2,3 and 4
Ans : B

26. ‘Economic and Social Planning’is a subject in the?
(A) Union list
(B) State list
(C) Concurrent list
(D) None of the above
Ans : C

27. The Vice-President is elected by?
(A) The people
(B) The electoral college which elects the President
(C) The members of both Houses of Parliament
(D) By the members of the State Legislatures
Ans : C

28. Night blindness is caused by the deficiency of?
(A) Vitamin E
(B) Vitamin C
(C) Vitamin A
(D) Vitamin B
Ans : C
29. India’s largest ship breaking yard is located in Gujarat at?
(A)Alang
(B) Kandla
(C)Okha
(D) Porbander
Ans : A

30. Who amongst the following was the first recipient of Bharat
Ratna?
(A) C. Rajagopalachari
(B) Jawahar Lal Nehru
(C) Rajendra Prasad
(D) S. Radhakrishnan
Ans : A
31. Which of the following gurus founded the ‘Khalsa’?
(A) Nanak
(B) Har Kishan
(C) Teg Bahadur
(D) Govind Singh
Ans : D
32. Who of the following got the Moti Masjid, Agra constructed during his reign?
(A) Akbar
(B) Aurangzeb
(C) Jahangir
(D) Shahjahan
Ans : D
33 Who built the famous Dilwara temple at Mount Abu in the 13th century?
(A)Mahendrapala
(B) Mahipala
(C) Rajyapala
(D) Tejapala
Ans : D
34. Akbar’s land revenue system was known as
(A) Bandob system
(B) Zabti system
(C) Todarmal’s revenue system
(D) All of these
Ans : B
35. Sikh Gum Arjun Dev was killed during the reign of
(A)Humayun
(B) Akbar
(C) Jahangir
(D) Shah Jahan
Ans: C

Rajasthan Police Constable Sample Papers Subject Wise

We here daily update here Rajasthan police constable previous years question papers with solution and Rajasthan police constable exam sample papers with answer here on allexam.co.in so keep visiting our website for regular Current Affairs and Daily GK. We will also provide Mock Test Online For Rajasthan Police Constable Bharti 2016

How to Download Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers?

you can download Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers from official website or from Allexam.co.in in pdf format

Click Here : Official Website

Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers

 







4 thoughts on “Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers Download Pdf 2010, 2012, 2013

  1. Gajanand

    Sir mere hight 5.4 in h to kya me raj police me apply
    Hu kya 7976668674 my n

    Reply
  2. hetsingh

    sir raj police m bharti kab tak aarhi h plz tell me
    9785825510

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *